sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Sunday bloody sunday

Kuutena päivänä Jumala loi taivaan ja meren ja kaiken mitä niissä on, mutta seitsemäntenä hän lepäsi. Minä en suonut itselleni moista luksusta, vaan suuntasin ulos lenkille.

Viime aikoina perinteekseni on muodostunut pyöriä sängyssä levottomana aamuyöhön asti ja nukkua ne muutamatkin tunnit huonosti ja katkonaisesti. Näppäränä jätkänä osasin kuitenkin kääntää vastoinkäymiset voitoksi; sisäistin spartalaisen aamupalani jo vähän ennen kuutta, jonka jälkeen torkuin vielä hetken tai kaksi. Tämän ovelan strategiani turvin pääsin joitakin tunteja myöhemmin lähtemään sunnuntailenkilleni masu sopivan kylläisenä ja hymy korvissa.

Itse lenkki sujui päällisin puolin moitteetta. Juoksin parikymmentä kilometriä kierrellen melko rauhalliseen tahtiin lähiöstä toiseen. Sain taittaa koko matkan jalkakäytävien yksinäisenä herrana, sillä vastaan ei tullut koko kahden tunnin rupeaman aikana yhden ainutta vihollislenkkeilijää. Kenties huhut askelteni sulavuudesta, armottomasta vauhdistani ja virheettömästä juoksutekniikastani olivat saaneet kanssaharrastajani hautautumaan itsesäälin ja frustraation synkkiin syövereihin.

Muuten mainiota lenkkiäni varjosti kuitenkin yksi piskuinen kauneusvirhe: kolmasosamatkan kilometripylvään kohdalla hiipi kimppuuni yllättävä janontunne, joka viekkaudella ja vääryydellä alkoi kalvaa kurkkuani. Koska en omista juomapulloa eikä Kymijoestakaan ole viisasta juoda, jouduin taittamaan loppumatkan vesilasista haaveillen. Rohkeampi jätkä olisi piipahtanut hörpylle Ruonalan kirkon toilettitiloihin, mutta pelkäsin liiaksi koko rakennuksen sortuvan syntieni painosta. Lisäksi tuumin, ettei Herra varmastikaan katsoisi hyvällä, jos kesken mehukkaimman messuamisen piipahtaisin kylään ilmoittamatta hikisenä ja pahalta haisten. Näin ollen join vasta kotona.

Tähän loppuun katsoin hyväksi linkittää The Black Keysin mainion kappaleen Tighten Up. Biisissä ja videossa on kaikkea sitä, mitä hyvältä videolta voi kukaan vaatia. Nahkatakkeja, aurinkolaseja, donitseja, keskisormia, nyrkkitappeluita ja kuuma misu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti