torstai 23. helmikuuta 2012

Raju väite hätkähdyttää: näkikö urheilija todella terveen päivän?

Blogimme uutis- ja urkintaosaston saapuneiden lukuisten nimettömien yleisövihjeiden mukaan nuori kymenlaaksolainen juoksijamies olisi eilen keskiviikkona nähnyt terveen päivän. Aktiivisen etsintätyön jälkeen saimme haltuumme nuorukaisen puhelinnumeron ja kyselimme tältä tarkempia tietoja huhusta.

"Totta se on, eilen ei sattunut mihinkään", kotkalaismies vastaa ja tarkentaa, ettei itsekään kykene uskomaan tapahtunutta todeksi. "Kyllähän tää ihan käsittämättömältä tuntuu, kun viimeiset viisi vuotta on jotakin jäsentä päivittäin kolottanut, kivistänyt, tai koskenut, ja nyt äkkiä tuntuukin ihan hyvältä". Tervejalkainen juoksija, cursor sanus pedes, on kansainvälisestikin harvinaislaatuinen ilmiö, jollaista tavataan globaalisti vain joitakin kappaleita vuosisadassa. Viimeisimmät havainnot ovat Meksikon olympialaisista vuodelta 1968.

Jalat joita ei särkenyt
Nuorukaisella on omat teoriansa siitä, mistä tämä koko globaalia juoksukansaa kohahduttava äkillinen terveyskohtaus voisi johtua: "Mulla on tässä takana nyt kaksi lepopäivää, kun koko tiistai meni opiskeluhommien parissa, ja eilenkin piti vielä koulun jälkeen matkustaa neljä tuntia junalla. Ja maanantain pitkiksen jälkeen muistin ihan venytelläkin, että oisko se sitten se mikä tän tekee", mies pohtii mutta lisää kuitenkin, ettei ehdi kauaa nauttia kivuttomista koivistaan, aikomuksena kun on suunnata takaisin lenkkipoluille jo tänään. "Kyllä mä jo tänään ajattelin juosta, ja huomenna ja lauantaina kanssa."

Näin ylimalkaisesti suhtautuu siis tämä anonymiteetistaan tiukasti kiinnipitävä nuori kotkalaiskipittäjä alaraajojensa hyvinvointiin. Been there, done that, tuumaa hän ja lähtee ortopedinsä neuvoja uhmaten ulos nielemään kilometrejä. Tuskinpa muistaa edes venytellä tai harkita urheiluhierojien tarjoamia lukuisia erilaisia palveluvaihtoehtoja. Sietäisin hävetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti